Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 210.601

Keramiek

Keramiek
Cursuscode: 210.601

Heerlijk met je handen in de klei, echt voelen en creëren. Juist in deze herfst is het zo mooi om bewust tijd voor jezelf te kunnen nemen. Deze ontdekkingsreis wordt begeleid door Marjan van der Weijden. Zij is een ervaren keramiste, afgestudeerd aan de kleiacademie en heeft jarenlang genoten van haar creatieve baan in de GGZ. Zij geniet van het volledige proces en alle mogelijkheden die met klei kunnen ontstaan. Dit kan op een elektrische draaischijf, door handvormen of door het werken met mallen. Ook heeft zij plezier in het ontwikkelen van haar unieke glazuren vanaf de basis met diverse grondstoffen.
Wil jij eens kennismaken met de diverse technieken die binnen de klei mogelijk zijn? Of ben jij al bekend met dit leuke proces en wil jij je juist eens verder verdiepen in de diverse mogelijkheden binnen keramiek? Marjan kijkt er naar uit om jou of jullie enthousiast te begeleiden tijdens een nieuwe ontdekking. Hierbij wordt gedurende de tien lessen het proces van werken met klei tot een uniek keramiek kunstwerk vorm gegeven.
Onze groep bestaat uit maximaal tien personen, dankzij deze kleinschaligheid is individuele aandacht en begeleiding van diverse niveaus zeer goed mogelijk. Alle technieken waarmee we kunnen werken, staan in een reader uitgewerkt, zodat deze ook thuis na te lezen zijn. Jouw project wordt tijdens de cursus professioneel gebakken, zodat je met een uniek exemplaar naar huis gaat.

Woensdag 13 januari 2021
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. (Marjan) van der Weijden
09:30 - 12:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Marjan) van der Weijden
(Marjan) van der Weijden
Mijn naam is Marjan van der Weijden, keramiste in hart en ziel. Mijn dagen zijn gevuld met het maken van keramiek. Ik maak hierbij gebruik van de elektrische draaischijf en handvorm. Ook het werken met mallen behoort tot mijn kunnen. Daarnaast ontwikkel ik mijn eigen unieke glazuren. Deze technieken wil ik graag overbrengen aan jou door middel van een cursus.