Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 210.401

Photoshop

Photoshop
Cursuscode: 210.401

Photoshop ‘de perfecte print’

‘De eigenlijke foto wordt pas gemaakt in de donkere kamer’ Dat vonden wij vroeger en eigenlijk is dat nog steeds zo. Niet iedereen was in het bezit van een doka, toch werd iedere foto bewerkt, maar dan bij de fotograaf. Zo kon het gebeuren dat je van hetzelfde negatief 3 verschillende afdrukken terug kreeg. 

Nu we digitaal fotograferen ligt het bewerken wel in ieders bereik en kan je de foto net iets verbeteren, zoals we dat vroeger in de doka ook al deden. Ik noem dit geen bewerken, maar verwerken.

In deze cursus ligt de nadruk veel meer op het verwerken, de digitale doka, zodat er uiteindelijk een optimale afdruk uit de printer rolt. We beginnen met het RAW-format en gaan werken in lagen. Daarbij houden ons bezig met kleur- en contrastbeheer, verscherpen, selecteren, lay-out, filters en afdrukken. De cursist leert te werken volgens de workflow van de docent.

In de cursus laat ik middels een beamer zien, hoe je met Adobe Photoshop om moet gaan. Thuis probeer je het geleerde uit, reken op minimaal een dagdeel. Ik ga ervan uit dat je in het bezit bent van Adobe Photoshop. We werken met het amateurprogramma Elements. Je kunt de cursus volgen met een professionele Photoshopversie zoals Adobe Photoshop CC, in dat geval zal je meer zelf uit moeten zoeken omdat het soms net even anders werkt. De basisprincipes zijn voor elk Adobe Photoshop programma hetzelfde. 

Eerste les meenemen: 10 Euro voor de syllabus.

Donderdag 4 maart 2021
8 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00
Dhr. M. (Marco) de Groot
19:30 - 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marco) de Groot
M. (Marco) de Groot