Stichting CultuurBeleving Hillegom

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 210.502

Sterrenkunde Vervolgcursus

Sterrenkunde Vervolgcursus
Cursuscode: 210.502

De vervolgcursus sterrenkunde is bedoeld voor zij die de workshop sterrenkunde voor beginnende amateurastronomen hebben afgerond of die op een andere manier al voldoende basiskennis vergaard hebben over de beginselen van de sterrenkunde. In de vervolgcursus ligt de nadruk op het zelf aan de slag gaan met waarnemen aan de hand van de Sterrengids. De cursist krijgt voldoende handvatten om met of zonder optische hulpmiddelen de eerste stappen te zetten in het zelf leren waarnemen van sterren, planeten en deepsky objecten. 

Net zoals de workshop voor beginnende amateurastronomen duurt de vervolgcursus weer vier weken. Iedere week komt een thema uitgebreid aan bod, en telkens weer wordt gebruik gemaakt en verwezen naar de Sterrengids. In de eerste week gaan we uitgebreid de Maan en de planeten bestuderen. Er worden tips gegeven hoe deze het beste te bestuderen zijn. De tweede week herhalen we de sterrenbeelden en staat het waarnemen met verrekijker en telescoop centraal. Week drie is gereserveerd voor deepsky. In deze week leren de cursisten ook omgaan met een waarneematlas. De laatste week dan komen de bijzondere hemelverschijnselen aan bod, zoals verduisteringen en bedekkingen. 

Kortom, ook tijdens deze vier weken zullen de cursisten weer aan hun trekken komen met een uitgebreid programma dat hen op weg zal helpen om daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan, uiteindelijk misschien zelfs met verrekijker of telescoop. 

N.B.: De Sterrengids is inbegrepn bij het cursusmateriaal.

Dinsdag 5 januari 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Mw. D (Debbie) Maheu
19:00 - 21:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D (Debbie) Maheu
D (Debbie) Maheu